Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΠ: Δαπάνη 100 χιλιάδων για το αρχαίο τείχος του Κόνωνα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. μετά από συμφωνία με το Υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη διενέργεια εργασιών αρχαιολογικών ανασκαφών σε τμήμα του αρχαίου τείχους, το οποίο βρίσκεται στο νέο Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας (Θεμιστοκλέους).
Η έγκριση δαπάνης ύψους 100.691 Ευρώ αφορά το τμήμα από το Παλατάκι μέχρι το νέο Σταθμό το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει ανασκαφεί.

Η αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του Κονώνειου Τείχους θα ολοκληρώσει τις εργασίες της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για την περιοχή αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΛΠ Α.Ε. και το Υπουργείο Πολιτισμού, σε πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργου Ανωμερίτη, των Προϊστάμενων των Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΚΣΤ΄ Εφορείας, αποφασίσθηκε το συγκεκριμένο τμήμα του Κονώνειου Τείχους, το οποίο βρίσκεται στον χώρο πρόσδεσης των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων, να παραμείνει ανοιχτό και επισκέψιμο με μερική κάλυψη από ενισχυμένο γυαλί.

Όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης: “Ο Πειραιάς δεν είναι απλά ένα μεγάλο λιμάνι κρουαζιέρας, είναι ένα λιμάνι που μπορεί να δείχνει τα 2.500 χρόνια ιστορίας του και τη συμβολή του στην Ανάπτυξη της Αθήνας, της Ελλάδας και της Ευρώπης. Η απόφαση ανάδειξης των τειχών είναι ότι καλύτερο μπορούμε να δείξουμε στους επιβάτες της κρουαζιέρας από τα πρώτα βήματα τους στον τόπο μας. Με το έργο αυτό μαζί και με τα έργα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά μετατρέπουμε το Λιμάνι σε Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού”.

Νέα καμπάνια προβολής των Χανίων από τον σκηνοθέτη του σήριαλ «το Νησί» 
Με τον τίτλο “Χανιά: Ένα Ταξίδι των Αισθήσεων” ο Δήμος Χανίων προχωρά σε μια νέα επικοινωνιακή καμπάνια πέντε για την τουριστική προβολή των Χανίων. 5 σύντομες ταινίες με την “υπογραφή” του Χανιώτη σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, η παρουσίαση των οποίων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, αποτυπώνουν το αίσθημα και το κλίμα του νομού, που συγκεντρώνει πάνω από 1 εκατομμύριο τουρίστες το χρόνο.. 

Ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, σε συνέντευξη Τύπου – στην οποία παραβρέθηκε και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, του Δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, απηύθυνε κάλεσμα προς τους τοπικούς φορείς καθώς και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, να παραβρεθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης και “να απολαύσουν ένα μοναδικό και υπέροχο ταξίδι στις ομορφιές των Χανίων”, εκφράζοντας την πεποίθηση πως “θα αξιοποιήσουν το εν λόγω υλικό, με τα μέσα και τα δίκτυα επικοινωνίας που διαθέτουν”. 

“Ο πολιτισμός, η παράδοση, τα προϊόντα ποιότητας της Κρητικής γης, οι τοπικές γεύσεις και η μοναδική κρητική διατροφή, οι παραδεισένιες παραλίες, τα επιβλητικά φαράγγια, τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας, οι αμέτρητες εκκλησιές, τα πανέμορφα γραφικά ξωκλήσια και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής μοναστήρια που υπάρχουν στο Δήμο Χανίων, αποτελούν έναν ανεκτίμητο «θησαυρό» που περιμένει κάθε επισκέπτη να τον ανακαλύψει”, επισήμανε ο Δήμαρχος Χανίων και πρόσθεσε: 
“Το θησαυρό αυτό, κρίναμε ως Δημοτική Αρχή, πως πρέπει να τον επικοινωνήσουμε με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, στα πέρατα του κόσμου μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών και των κοινωνικών δικτύων, στέλνοντας παντού το μήνυμα πως τα Χανιά είναι ένας προορισμός ιδανικός, ασφαλής, με ποιοτικές υποδομές και υπηρεσίες μα πάνω απ’ όλα ένας προορισμός που ξυπνά όλες τις αισθήσεις αυτών που θα επιλέξουν να τον επισκεφθούν”. 

Ο Δήμαρχος Χανίων, τόνισε ακόμη ότι “τα πέντε διαφημιστικά σποτ τουριστικής προβολής του Δήμου μας προβάλλουν όλες τις ομορφιές και τα αξιοθέατα κάθε περιοχής των Χανίων, ενσωματώνοντας τις αξίες του παρελθόντος, υπογραμμίζοντας τη θέληση του παρόντος και προβάλλοντας τη δυναμική του μέλλοντος για τον τόπο μας”. 

“Συνδυάζοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον με το παρόν και το μέλλον των Χανίων, ο Θ. Παπαδουλάκης υπερβαίνει τις «σκιές της κρίσης» και δημιουργεί μια νέα αφήγηση εικόνων, χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων που αγγίζει τους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Και όλα αυτά με καμβά τα απίστευτα Χανιά μας”, υπογράμμισε ο κ. Σκουλάκης. 

Από την πλευρά του ο σκηνοθέτης, Θ. Παπαδουλάκης, ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή των Χανίων, για την ευκαιρία που του έδωσε “μετά από έξι χρόνια να δημιουργήσει σποτ τουριστικής προβολής του τόπου μας”, προσθέτοντας ότι “είδαμε τα Χανιά, αρκετά αλλαγμένα, ανακαλύψαμε νέες γωνιές και πτυχές τους και παρουσιάζουμε μέσα από την εικόνα και όχι το λόγο, όλες τις ομορφιές που μπορεί να δει ένας επισκέπτης στον Δήμο μας”.
Πηγή: www.reporter.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">