Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Δυναμική άνοδος της διακίνησης containers της MSC στον ΟΛΠ – Προς νέα σύμβαση συνεργασίας

Η Mediterranean Shipping Company σχεδιάζει να αυξήσει την ελάχιστη εγγυημένη διακίνηση containers από τον προβλήτα Ι του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του  ΟΛΠ, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, Γιώργος Ανωμερίτης.

Ειδικότερα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις, προκειμένου να αυξηθεί το μίνιμουμ των φορτίων που θα φέρνει η MSC από 150.000 teu που είναι σήμερα στις 350.000 ετησίως. Σημειώνεται ότι από τα 625.014 teu που διακινήθηκαν από το προβλήτα Ι του ΟΛΠ το 2012, πάνω από το 85% υπολογίζεται ότι ήταν φορτία που έφερε η MSC. Μάλιστα η εταιρία σύμφωνα με πληροφορίες του “R” το 2012 κατέγραψε αύξηση κίνησης που υπερβαίνει το 20%, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της συνεργασίας. Σημειώνεται ότι πριν την έλευση της Cosco στον προβλήτα II του ΟΛΠ, η MSC ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης του λιμανιού. Σήμερα εξακολουθεί να αξιοποιεί τον Πειραιά και κυρίως το τμήμα του λιμανιού που διαχειρίζεται ο Οργανισμός (προβλήτας I).

Το επιτελείο, μάλιστα, του ευρωπαϊκού ομίλου  φέρεται να προωθεί φορτία που μέχρι πρότινος πήγαιναν σε λιμάνια της Τουρκίας στον Πειραιά.

Πηγή: Reporter.gr

ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">