Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Λιβανός «χτυπάει» με νέα εταιρεία


Οι εναλλακτικές κινήσεις του Έλληνα εφοπλιστή

Νέο άνοιγμα και επέκταση των δραστηριοτήτων του στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου εξετάζει ο Πήτερ Λιβανός.

Ο Έλληνας εφοπλιστής σχεδιάζει τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας με τα χαρακτηριστικά της Master Limited Partnership (MLP) με το σχέδιο να προβλέπει απόσχιση από την GasLog.

Δηλώσεις αναφορικά με τις προθέσεις του έκανε ο κ. Λιβανός στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας GasLog, η οποία διαχειρίζεται πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).


O Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GasLog, δήλωσε ότι εξετάζει διάφορες οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, όπως την MLP, οι οποίες θα είναι επωφελείς «για την ανάπτυξη και την αξία των μετόχων» της GasLog, χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα

Επίσης, σημείωσε ότι το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας υλοποιείται κανονικά και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό. Τα πρώτα πλοία θα παραληφθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

Ταυτόχρονα με την παραλαβή, θα παραδοθούν στο BG Group, όπου και έχουν ναυλωθεί.

Μέρισμα

Η εταιρεία ανακοίνωσε και το πρώτο της μέρισμα 0,11 δολ. ανά μετοχή από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο, που ήταν τον Απρίλιο του 2012. Ακόμη, ο κ. Λιβανός εκτίμησε ότι θα ναυλωθούν και τα δύο υπό ναυπήγηση πλοία, που δεν έχουν ακόμη ναυλωθεί.

Τα έσοδα

Τα έσοδα της GasLog ανήλθαν, στο τρίτο τρίμηνο του 2012, στα 16,9 εκατ. δολ., έναντι 15,9 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011, τα κέρδη μειώθηκαν στα 2,9 εκατ. δολ., έναντι 4,6 εκατ. δολ. πέρυσι το ίδιο διάστημα, ενώ αναμένεται να αυξηθούν, από 56 εκατ. δολ. το 2012, στα 211 εκατ. δολ. το 2015, καθώς θα απασχολούνται συνολικά οκτώ πλοία (δύο εν λειτουργία και έξι υπό ναυπήγηση) -δεν υπολογίζονται τα δύο υπό ναυπήγηση πλοία που δεν έχουν δεσμευθεί ακόμη με συμβόλαια ναύλωσης.

Επισημαίνεται ότι, συνολικά, η GasLog έχει υπό ναυπήγηση οκτώ πλοία στα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries, καθώς και μία οψιόν για την κατασκευή δύο ακόμη.

Η GasLog εκτιμά ότι τα τρέχοντα επίπεδα προσφοράς και ζήτησης στη βιομηχανία του υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι θετικά για τις ναυτιλιακές εταιρείες που διαχειρίζονται πλοία μεταφοράς LNG. Επίσης, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα επενδυτικά προγράμματα παραγωγής LNG, όπως την οριστική απόφαση της Cheniere Energy για την κατασκευή δύο εγκαταστάσεων παραγωγής στο Sabine Pass, με στόχο η πρώτη παραγωγή να εξαχθεί στις αρχές του 2015.

Η εγκατάσταση αυτή συμβάλλει στην ανάδειξη των ΗΠΑ σαν ένας μεγάλος εξαγωγέας LNG. Επίσης, πολλά συμβόλαια έχουν υπογραφεί μεταξύ Γιαπωνέζων και μονάδων εξαγωγής αερίου στο Τέξας, ενώ νέα επενδυτικά σχέδια θα αρχίσουν να υλοποιούνται μέχρι το 2016 και στη Αυστραλία.

http://www.dealnews.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">