Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Σχέδια για ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης


Τη δυνατότητα επιδότησης και του Β΄ εκπαιδευτικού ταξιδιού των σπουδαστών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), μελετά το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός Κωνσταντίνος Μουσουρούλης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κόλλια, σχετικής με τη ναυτική εκπαίδευση.


Το υπουργείο σε συνεργασία με τις ΑΕΝ και τις εμπλεκόμενες εφοπλιστικές ενώσεις λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, στο πλαίσιο της υφισταμένης νομοθεσίας για τη ναυτολόγηση των σπουδαστών, με σκοπό να αποκτήσουν την απαιτούμενη πρακτική εμπειρία για τη συνέχιση των σπουδαστών τους, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο κ. Μουσουρούλης, ενημερώνει, επίσης, πως για την απαιτούμενη εκπαίδευση των σπουδαστών επί πλοίου, έχει ληφθεί πρόνοια, ώστε να συνεχίζεται η εκπαίδευση των σπουδαστών στα επόμενα εξάμηνα φοίτησης, σύμφωνα με το σχετικό Κανονισμό Σπουδών των ΑΕΝ ακόμη και όταν τα εκπαιδευτικά ταξίδια που εκτέλεσαν οι σπουδαστές είχαν διάρκεια μικρότερη της απαιτούμενης των έξι μηνών έκαστο. Σ αυτή την περίπτωση διευκρινίζει ο υπουργός, δύναται το πραγματοποιηθέν Α’ θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι να έχει διάρκεια τουλάχιστον 3 μηνών ή τα πραγματοποιηθέντα Α’ και Β’ θαλάσσια εκπαιδευτικά ταξίδια να έχουν συνολική διάρκεια 8 μηνών. Η θαλάσσια εμπειρία συμπληρώνεται πριν τη απόκτηση του πτυχίου της Σχολής.

Ο κ. Μουσουρούλης υπενθυμίζει ότι έπειτα από πρόσφατη τροποποίηση του σχετικού νόμου, οι σπουδαστές δύνανται να ναυτολογηθούν και σε πλοία με ξένη σημαία μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ.

Παράλληλα, ο υπουργός ενημερώνει ότι «από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ναυτικών του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου εξετάζεται η δημιουργία γραφείων διασύνδεσης/σταδιοδρομίας, με στόχο τον συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση των εκπαιδευτικών ταξιδιών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα επιδότησης και του Β’ εκπαιδευτικού ταξιδίου».

http://www.axiaplus.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">