Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η μείωση του λειτουργικού κόστους επί τάπητος στη συνάντηση Μουσουρούλη - ακτοπλόων


Αθήνα: Το σύνολο των -μεγάλων- προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες από την οικονομική κρίση, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε η νέα διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη.
Οι ακτοπλόοι χαρακτήρισαν το διάλογο εποικοδομητικό και είπαν ότι θα επακολουθήσει και νέα συνάντηση, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι των συνομιλιών τέθηκαν μια σειρά από θέματα που θα μπορούσαν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των πλοίων και να αυξήσουν την επιβατική κίνηση.


Τη δυσφορία τους, ότι ο διάλογος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ακτοπλοΐας άρχισε χωρίς της συμμετοχή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, εξέφρασαν στελέχη της διοίκησης του συνδικαλιστικού οργάνου των ναυτεργατών.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπαν ότι ο υπουργός θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία απέναντι στους ναυτεργάτες, ιδιαίτερα για το ότι οφείλονται δεδουλευμένα -ενός έως και τριών μηνών- σε πολλά πληρώματα επιβατηγών πλοίων.

Πηγές από υπουργείο τόνισαν, ωστόσο, ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί για τα θέματα της ακτοπλοΐας, αν ο υπουργός δεν συνομιλήσει με όλους τους φορείς που εμπλέκονται και δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini 

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/finance/shipping/812061.html
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">