Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Κίνηση πλοίων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας


Την ολοκλήρωση του υψηλού επιπέδου σχεδιασμού για τα καινοτόμα άκαμπτα πανιά γνωστά και ως EnergySail ανακοίνωσε η εταιρεία Eco Marine Power.

Πρόκειται για μια επαναστατική κατασκευή που θα επιτρέπει στα πλοία να αξιοποιούν, για την κίνησή τους, τη δύναμη του ανέμου και του ήλιο καθώς θα περιλαμβάνουν και φωτοβολταϊκές πλάκες.

Με τη νέα αυτή κατασκευή, θα μειωθεί αποτελεσματικά το κόστος των καυσίμων και παράλληλα θα μειωθεί η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Η EnergySail είναι διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο πανί ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και όταν το πλοίο είναι αγκυροβολημένο ή σε λιμένα και έχει σχεδιαστεί για να αντέχει ισχυρούς ανέμους ή ακόμα και έκρηξη.

Η EnergySail μπορεί επίσης να είναι εφοδιασμένο με μια σειρά από τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιακών συλλεκτών ή συσκευές αιολικής ενέργειας.


Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini 


Πηγή: dealnews.gr
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">