Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ταξιδεύει με την ΑΝΕΚ στην Κρήτη



Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι σπουδαστές του Ναυτιλιακού Τομέα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ συμμετέχοντας στην τριήμερη εκδρομή στα Χανιά που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ LINES.
Την Παρασκευή 30 Απριλίου οι 34 σπουδαστές του ναυτιλιακού τμήματος επιβιβάστηκαν στο πλοίο ΕΛΥΡΟΣ και ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Κρητικό Πέλαγος με μία ξενάγηση στο γκαράζ και το μηχανοστάσιο του πλοίου. 
Εκεί είδαν πώς λειτουργεί η μηχανή που κινεί ένα σύγχρονο πλοίο μήκους 192 μέτρων, έμαθαν για τις συνθήκες εργασίας σε ένα μηχανοστάσιο και πως αντιμετωπίζουν τυχόν βλάβες οι μηχανικοί του. Επίσης ξεναγήθηκαν στην γέφυρα του ΕΛΥΡΟΣ όπου είδαν από κόντα το πηδάλιο, τα ραντάρ, τις τηλεπικοινωνίες του πλοίου και έμαθαν πως χαράσσεται η πορεία του πάνω στον χάρτη.

Την επόμενη μέρα έφτασαν στα ηλιόλουστα Χανιά και μετά από μία σύντομη στάση για πρωινό και ξεκούραση, οι σπουδαστές επισκέφτηκαν το Ναυτικό Μουσείο στο γραφικό Ενετικό λιμάνι των Χανίων. Ο Διευθυντής του μουσείου τους ξενάγησε στα πλούσια εκθέματα που σηματοδοτούν την πορεία του εμπορικού και πολεμικού ναυτικού από τα αρχαία χρόνια μέχρι την σύγχρονη εποχή. Λεπτομερή μοντέλα πλοίων, μηχανήματα πλοήγησης αλλά και μία ολόκληρη γέφυρα πλοίου εποχής ήταν μόνο λίγα από τα εκθέματα που συνεπήραν τους σπουδαστές. Το μεσημέρι και το απόγευμα, μετά από μία ξενάγηση στην γραφική πόλη των Χανίων, όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κρητική κουζίνα και να απολαύσουν την φιλοξενία των κατοίκων.

Την Κυριακή το πρωί, το ναυτιλιακό τμήμα του ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ξεκίνησε με πούλμαν για να επισκεφτεί την πόλη του Ηρακλείου. Το υπερσύγχρονο ενυδρείο της πόλης ήταν η επόμενη στάση. Εκεί, στο μεγαλύτερο κέντρο θαλάσσιας επιστήμης της Μεσογείου, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν δεκάδες είδη που ζουν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, όπως σαλάχια, καραβίδες, κοράλλια, ιππόκαμπους, ανεμώνες, μέδουσες, τροπικά ψάρια, μέχρι και καρχαρίες!
Το βράδυ της Κυριακής ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής πάνω στο πλοίο της ΑΝΕΚ, με μία έκπληξη! Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναχώρηση του πλοίου μέσα από την γέφυρα μαζί με τον πλοίαρχο ενημερώθηκαν για όλες τις ενέργειες που κάνει ένας καπετάνιος και το πλήρωμα από τη στιγμή που λύνει τους κάβους μέχρι να βγει στην ανοιχτή θάλασσα. Όταν πλέον οι σπουδαστές έφτασαν στον Πειραιά ήταν πλούσιοι σε νέες εμπειρίες και ενθουσιασμένοι που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό αυτό ταξίδι.

Η εκπαιδευτική εκδρομή στην Κρήτη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΕΚ LINES και των στελεχών που παρείχαν όλες τις διευκολύνσεις. Για το λόγο αυτό, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ευχαριστεί θερμά τον αρχιπλοίαρχο της ΑΝΕΚ κ.Αγγελιδάκη, τους πλοιάρχους Χ.Πετρά και Α.Αποστολάκη, τον ύπαρχο Σ.Κριθινάκη και τον υποπλοίαρχο κ.Καμπουράκη.

Site ΙΕΚ ΞΥΝΗ: http://www.iek-xini.edu.gr
Official fan page: http://www.facebook.com/iekxini 
ιεκ, δημοσια ιεκ, ιεκ δημοσια, iekxini, iek xini, iek-xini, ιεκ θεσσαλονικης, ιδιωτικα ιεκ, δημοσιο ιεκ, iel, iek peiraia, σχολες κομμωτικης, ιεκ αθηνας, ιδιωτικα ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ ξυνη, ιεκ θεσσαλονικης, δημοσια ιεκ θεσσαλονικης, ιεκ οαεδ, ιεκ πατρας, ιεκ ειδικοντητες, σπουδες, spoudes, ιεκ κομμωτικης, ιεκ πληροφορικης, ιεκ φυσικοθεραπειας, ιεκ μηχανολογιας, ιεκ λογιστικης, ιεκ μαγειρικης, ιεκ σεφ, iek sef">